چرا به بوستر پمپ نیاز داریم؟

تصویری از بوستر پمپ آتش نشانی

فهرست مطالب

اگر بخواهیم، دلیل استفاده از بوستر پمپ‌ها را به طور مختصر بیان کنیم اصولا در ساختمان‌ها، برای جلوگیری و اطفاء حریق آتش سوزی، باید از بوستر پمپ آتش نشانی استفاده کرد. 

برای این که بتوانید با بوستر پمپ آتش نشانی آشنا شوید ابتدا به بررسی دستگاه بوستر پمپ می‌پردازیم تا در زمان شرح دادن بوستر پمپ آتش نشانی راحت‌تر بتوانید آن را درک کنید.

بوسترپمپ چیست؟

بوستر پمپ آتش نشانی يكي ديگر از انواع بوستر پمپ‌هايي كه در ساختمان‌ها و صنايع مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک سامانه يكپارچه‌ای است متشکل از دو یا چند پمپ که به صورت موازی به یکدیگر متصل شده‌اند. به طوری که توانایی ایجاد فشار و دبی مورد نیاز یک سیستم آتش نشانی با حداقل انرژی مصرفی و بالاترین راندمان را دارا باشند.

بوستر پمپ آتش نشانی جهت تامین آب و فشار مورد نیاز تجهیزات اطفاء حریق در ساختمان‌ها مورد استفاده قرار میگیرد. این فشار و دبی از توسط مهندسین مشاور براساس مقرارت ملی ساختمان و سازمان آتشنشانی  محاسبه می‌شود. بوسترپمپ آتشنشانی حداقل باید دارای دو پمپ باشد که هریک به تنهایی توانایی تامین آب مورد نیاز تجهیزات اطفاء حریق را داشته باشند.

انواع بوستر پمپ آتش نشانی

به طور کلی انواع بوستر پمپ‌های آتش نشانی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • بوسترپمپ آتش نشانی ساده: این نوع بوسترپمپ آتش نشانی از دو یا چند الکتروپمپ اصلی که دارای مشخصات و ویژگی‌های یکسانی هستند ساخته شده است.
  • بوستر پمپ آتش نشانی مجهز به الکترو پمپ پیشرو یا جوکی دار: در این نوع بوستر پمپ به غیر از پمپ‌های اصلی از پمپ دیگری با عنوان جوکی پمپ یا پیشرو نیز استفاده می‌شود. در این جا ظرفیت الکترو پمپ پیشرو از الکترو پمپ اصلی کمتر است ولی فشار الکترو پمپ پیشرو با فشار الکترو پمپ اصلی یکسان است.

اجزای تشکیل دهنده بوسترپمپ آتش نشانی

یکی از آن‌ها الکتروپمپ است که معمولا سه عدد پمپ تعبیه می‌شود. یکی از آن‌ها کوچک‌تر بوده که به آن جوکی پمپ می‌گویند.

در واقع کاربرد جوکی پمپ در شرایطی است که فشار در کل سیستم کاهش داشته و یا اینکه نشتی در سیستم وجود داشته باشد.

قطعه مهم دیگر در بوستر پمپ، شاسی اصلی است. که تمام قطعات بر روی آن سوار می‌شوند تا کمترین آسیب را در حین جابجایی ببینند. همچنین از لحاظ زیبایی نیز، شاسی تاثیرگذار است.

کلکتور مکش و رانش از جمله قطعات دیگر در پمپ آتش نشانی هستند که خود شامل قطعاتی هستند از جمله لرزه گیر، صافی، شیر خودکارو شیر فلکه.

همچنین تابلو فرمان جز قطعات اساسی در بوسترپمپ آتش نشانی بوده چرا که کنترل و به نوعی هدایت آب از بوسترپمپ به مکان دیگر را بر عهده دارد. منجر به افزایش راندمان سیستم می‌شود و به همین علت است که اکثر بوستر پمپ‌ها مجهز به این قطعه هستند.

قطعه بعدی، پرشر سوییچ است که متناسب با فشار داخلی، نحوه‌ی کارکرد پمپ‌ها را کنترل می‌کند.

بوسترپمپ آتش نشانی از اجزای دیگر مثل اتصالات و فلنچ‌ها و شیرآلات نیز تشکیل شده است.