سایزها: 3 “، 4” ، 6 “و 8” (80 ، 100 ، 150 و 200 میلی متر)
استاندارد فشار: 300 psi (21 bar)
دیلوج ولو (دیلاژ ولو) که به آن شیر سیلابی هم میگویند، یک مدل شیر آتشنشانی است که برای قطع و وصل جریان آب در سیستم اطفاء حریق استفاده می شود. دیلاج ولو در زمان بسیار کوتاهی، جریان آب را به سمت نازلها هدایت می کند. در شیر دیلوج، فشار آب بالادستی باعث قفل ماندن شیر میشود و نیروی اضافی برای باز یا قفل نگهداشتن شیر نیاز نیست. جریان آب شبکه آتش نشانی این کار را انجام میدهد. به همین دلیل لازم است تا در هنگام طراحی سیستم اطفاء حریق فشار آب مد نظر برای بسته نگه داشتن شیر دیلوج لحاظ گردد.
دیلوج ولو آتش نشانی یکی از محصولات پرکاربرد در حوزهی آتش نشانی است که به عنوان یک ابزار اساسی برای افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول از جنس مقاوم و باکیفیت بالا تولید شده است تا در شرایط سخت و بحرانی نیز به خوبی عمل میکند. دیلوج ولو آتش نشانی به دلیل وزن کم و سهولت در حمل و نقل، تا حد زیادی مورد توجه افراد مشغول به کار در این حوزه قرار میگرد. همچنین، این محصول با قابلیتهای خاصی مانند مقاومت در برابر شعلههای آتش و ایجاد جریان آب یا مواد خاموش کننده، تبدیل به یک ابزار ضروری و حیاتی برای هر آتش نشانی میشود. درنیجه دیلوج ولو آتش نشانی یکی از محصولاتی است که باعث افزایش ایمنی و کارایی در حوزه آتش نشانی میشود و از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سیستمهای سیلابی: این شیرها در سیستمهای اطفاء حریق سیلابی، در شرایطی که نیاز سریع به حجم گستردهایی از آب مورد نیاز است بیشترین کاربرد را دارند.
این شیر آتش نشانی عملکرد بسیار سریع داشته تا در کمترین زمان ممکن، آب به سمت نازلهای خروجی هدایت شود. شیر سیلابی معمولا به وسیله یک فرمان الکتریکی باز میشود.
این سیستم توسط یک عامل هیدرولیکی-الکتریکی یا پنوماتیکی فعال میشود. اسپرینکلر در این سیستم از نوع باز هستند.
درواقع هنگام بروز آتش سوزی همه باهم فعال میشوند . این سیستم در مکانهای خطرناک و مکانهایی که آتش سوزی میتواند در آن به سرعت گسترش پیدا کند استفاده میشود. در شرایط بحرانی و هنگامی که آتش سوزی گسترده داریم، این شیرها در کوتاهترین زمان آب مورد نیاز تمام اسپرینکلرها را فراهم میکند.
این شیر برای بسته شدن نیاز به آب با فشار مناسب در بالادست دارد. برای باز کردن دیلاژ ولو، میتوان با تخلیه آب روی چمبر بالایی، شیر دیلوج را باز کرد. جریان آب وروری به شیر از طریق تریم به قسمت چمبر شیر وارد میشود، سپس با افزایش فشار آب ورودی و با کمک فنر، چمبرهای بالا و پایین شیر از حالت فشرده در میآیند تا راه خروج آب را بسته نگه دارند.
برای باز کردن دیلاژ ولو کافی است تا فشار را از روی چمبرها کاهش دهیم تا شیر به طور کامل باز شود. کاهش فشار آب روی چمبر از طریق تخلیه آب موجود در آنها انجام میشود. برای تخلیه آب همچنین میتوان از شیر دستی بالای جمبر استفاده کرد. در حالت اتوماتیک نیز با ارسال سیگنال الکتریکی به شیر برقی، جریان آب از چمبر خارج خواهد شد. برای ارسال فرمان به شیر برقی میتوان از محرک نیوماتیک یا هیدرولیکی نیز استفاده کرد.